dinsdag 30 oktober 2012

Weekend vol kunst


Kunstevenement op 200 locaties in Haarlem en omstreken.
www.kunstlijnhaarlem.nl

Vrijdag 2 november t/m zondag 4 november.

----------

In de Schagchelstraat alleen al 23 exposities.
Verrassend Goed! heeft Marijke van Seters uitgenodigt om bij ons in de winkel te exposeren.

------

Iets over Marijke van Seters.
Marijke van Seters schildert met olieverf en acrylverf. Het is een zorgvuldig proces, want de diepte wordt opgebouwd met vaster en transparante lagen. De gelaagdheid van bladeren, organische vormen, lijnen en schaduwen zorgt ervoor dat we in het schilderij kunnen kruipen. Je moet daar wel enige moeite voor doen, want regelmatig werkt de eerste laag als een barriere waar je doorheen moet zien te glippen om in een andere natuurlijke wereld van kleuren en vormen te komen.

De natuur en het landschap in al zijn facetten zijn de grootste inspiratiebron voor Marijke van Seters.
Haar schilderijen echter zijn geen geschilderde natuur. Het zijn in de eerste plaats schilderijen: suggesties van vormen en ruimte, gelaagd, vaak transparant. De elementen uit de natuur zijn wel herkenbaar, maar het is alsof ze hun vaste vormen nog moeten krijgen. Of ze verliezen juist hun vorm, alsof ze in verval zijn. Juist daardoor verbeelden de schilderijen het wezen van de natuur: ze verwijzen naar het eeuwige proces van metamorfose en transitie.

Meer weten over Marijke van Seters?
www.marijkevanseters.nl

-------------

De voorbereidingen voor aankomend weekend zijn inmiddels in volle gang.

Jullie zijn meer dan welkom.

Warme groet,
Marianne

1 opmerking:

Jolanda zei

Heel veel plezier, dat worden vast hele mooie dagen. Bedankt voor je lieve reactie op m'n 'Haarlemse'post. Lieve groetjes