woensdag 8 februari 2012

Schaatsen ....en de toonbank


De schaatsen van vele liefhebbers hingen vast al klaar, maar het mocht niet zo zijn.
-------------
De laatste keer was ik erbij.
Nee, niet om de Tocht der Tochten te rijden, maar om 2 vrienden aan te moedigen. Ik herinner me nog goed hoe ik me van plaats naar plaats moest haasten, om me vervolgens door de mensenmassa te wurmen, zodat ik weer op tijd langs het ijs kon staan. Nou dat was al een toer op zich, maar wat belangrijk was
uiteindelijk stond ik wel klaar bij de finish en kon ik ze met een daverend applaus binnenhalen. Enorme bewondering en respect voor al die vele die onder zware omstandigheden deze tocht reden. 

Deze week tijdens de Elfstedenkoorst die weer volop aanwezig is, waande ik me stilletjes terug in de tijd.
Vroeger heb ik heel veel toerschaatstochten door Noord-Holland gereden. Van dorp naar dorp, even uitpuffen bij de koek- en  zopiekraam, beetje warm worden van de chocolademelk en weer verder. Soms in de avond, over de kleine slootjes met verlichting langs de kant.Geweldig vond ik dat.


Helaas viel ik een jaar of 14 geleden op 5 december zo hard met mijn hoofd op het ijs, dat ik met een fikse hoofdwond  met de ambulance richting ziekenhuis kon.
Die Sinterklaasavond lag ik met een lichte hersenschudding en behoorlijk wat hechtingen op de bank, kijkend naar de kinderen die samen met manlief de pakjes aan het uitpakken waren.
Sindsdien staan mijn noren in de doos op zolder en heb ik ze niet meer te voorschijn gehaald.
Ben bang dat ik me niet meer op de schaats ga wagen.

Het is voor mij stukken veiliger deze schattige schaatsjes naar voren te halen en daar lekker van te genieten.
Zijn ze niet leuk?


Inmiddels staat de toonbank op zijn plek. Denk dat ik hem nog wel een likje verf ga geven, maar voor nu is hij goed en kan ik nog even nadenken wat ik ermee ga doen.
Heb natuurlijk al wel een idee, maar moet even moed verzamelen om er aan te beginnen.


Aangezien deze toonbank iets korter is dan de vorige, heb ik aan de zijkant een grotere doorgang gekregen. Zo ontstond er meer loopruimte voor de zinken stellingkast en bakken.

Al met al weer een Verrassend Goed! verbetering.

Hier nog even een kijkje vanaf de voordeur.Geniet nog even van hartje winter en heel veel schaatsplezier.


Warme groet,
Marianne

14 opmerkingen:

Cosy Life by Elly zei

Prachtig je nieuwe toonbank!!! Ook wel lekker dat je wat meer loop ruimte heb gekregen. Je schaatsjes zijn idd schattig!
Fijne dag en lieve groetjes, Elly

Claudia zei

Verrassend goed in beweging!

kienkele zei

Wat een prachtige toonbank Marianne, het ziet er reuze gezellig uit bij je. Wat dat schaatsen betreft, ook ik waag mij er niet meer aan, en ben zelfs nog een stap verder gegaan, heb mijn schaatsen weggegeven. Het waren hele fijne, want vroeger trainde ik twee keer in de week op Thialf, ja ja. Maar nu kan mijn schoonzusje er van genieten, en daar geniet ik dan ook weer van!
Fijne dag, groet, Tineke

Rarda zei

Wat een schattige schaatsjes. Als ik nu naar mijn kunststof schaatsen kijk waren deze een stuk charmanter. Ik hoop snel je winkel een keer te bezoeken. Groetjes Rarda

Fluitenkruid zei

Hoi Marianne, wat jammer dat je niet meer op de schaats durft maar ik snap je best na zo'n nare val.
Wat is je winkel weer gezellig ingericht, leuk die zinken bakken aan de zijkant.
Hoe is het met je andere plannen?
Lieve groetjes

When-D zei

Niet alleen je toonbank is prachtig maar heel de uitstraling van je winkel is mooi.
Lijkt me heerlijk om zo je eigen winkeltje te hebben.

oja, en hou de schaatsen maar bij de hand want er komt weer een koudfront aan volgende week...zeggen ze.

fijne dag, groetjes When-D

It's me zei

Je winkel ziet er prachtig uit Marianne.....liefs Ria,...xxx...

http://truutske.blogspot.com zei

Gezellig hoor zo'n kijkje in je winkel. Mooie spulletjes heb je staan en wat leuk de schaatsjes.

Mooie toonbank heb je aangeschaft...ook lekker een beetje meer rukmte.

Lieve groetjes, Trudie.

Mirjam zei

Hallo Marianne,
Wat een ontzettend mooie toonbank heb je staan. Geweldig dat je op deze manier meer ruimte hebt gekregen voor de zinken kast en bakken aan de zijkant. Die zijn ook al zo mooi.
Heel gezellig kijkje in je winkel. Dank je wel..
Ik wens je een heel fijne middag,
Lieve groet,
Mirjam

Nancy Blaauwgeers zei

Mooie toonbank hoor. Ik kan me helemaal voorstellen dat je niet meer op de schaatsen durft. Ik heb 3 jaar geleden mijn pols gebroken en heb na die tijd mijn schaatsen verkocht. Je zult mij ook niet meer op het ijs zien.
Ik ga je trouwens volgen, heb sinds kort ook een blog. Eerder las ik altijd stil mee.
Groetjes, Nancy
http://www.madammikmak.blogspot.com

Franse Lelie zei

Ik zie je al gaan, schaatsend over de sloten, vind je er echt het type voor. Maar kan me helemaal voorstellen dat je het nu niet meer doet. De kleine schaatsjes zijn schattig! En je toonbank is super, staat mooi hoor, geniet ervan voor je weer verder gaat met je ideetjes:)Lieve groetjes

Anoniem zei

Je hebt een hele mooie toonbank gekregen. Echt een plaatje.
En een leuke winkel.
Ik schaats ook niet meer. Ik waag het niet meer. Ik vind het wel mooi om te zien. Zo heb ik gisteren genoten van de NK-marathon dames en heren op tv.

Lieve groet,
Gerry

faire un songe zei

Ik denk dat we binnenkort maar eens een dagje Haarlem moeten gaan plannen...En dan zet ik jouw winkel beslist op het lijstje...
Heel sfeervol,,,
Groetjes Hetty

Anoniem zei

Oh zoiets vergeet je niet als je zo hard bent gevallen,ik pas met de fiets en schoof zo door,het was regenachtig en allemaal modder en afgelopen week die vrijdag ben ik gaan lopen naar huis door de sneeuw,ik voelde mijn achterband glijden en dat was voor mij genoeg haha,ik heb ook nog niet op de schaats gestaan,vroeger schaatste ik de tochten in de buurt,kon zo de plas op stappen vanuit de tuin,maar ik vind het koud,nooit last van gehad,maar ben een echte koukleun geworden.

Je winkel is echt gaaf,wil nog steeds komen,maar steeds is er wat,maar opeens kom ik weer buurten bij je,fijn weekend,lieve groet Musje en jaa de schaatsjes zijn erg schattig!